Valdivia

Valdivia
  • – Sightseeing Valdivia

25-04 ’s Middags neem ik de bus die ik gisteren wilde nemen, namelijk naar Valdivia. Een stad met een interessante ligging, namelijk aan een rivier en gelegen tussen de Andes en de kustgebergten in. Daarnaast is het een studentenstad waar ik misschien het nachtleven wel van wil gaan verkennen. In de bus zit ik naast een man waarmee ik een prettig gesprek heb en hij nodigt mij uit om op de koffie te gaan. Ik ga er in eerste instantie nog niet op in en zeg hem dat – als ik kom – ik hem zal bellen. Ik check in in het hostel en vergaar wat info van een jongen uit Canada (Mark) wat te doen morgen. Ik ga lekker uit eten bij een gezellig restaurant )La Ultima Fronteira) waar ik een vismenu neem en daarna bekijk het uitgaansgebied aan Calle Esmeralda. Aangezien het nog niet laat genoeg is ga ik naar het hostel en kom ik in contact met een Nederlands meisje (Carlijn). Ze wil morgen ook wel mee op de tour die Mark mij heeft gegeven. Rond 2.00 uur ben ik kapot en ga naar bed terwijl Carlijn op stap gaat. Wanneer ze terug komt is het 7.30 uur en ze zegt dat ze beneden wel wakker blijft tot we weggaan.

26-04 Wanneer ik later weer wakker word en op zoek ga naar het ontbijt, blijkt dat hier geen ontbijt wordt geserveerd en ook Carlijn is nergens te bekennen. Van 9.00 tot 10.00 uur wacht ik op haar en ga daarna maar alleen de deur uit. Eerst neem ik de bus naar Niebla, vanwaar ik de boot neem naar een klein eilandje (Isla Mancera). Hier loop ik rond het eiland waar het verder doodstil is. Ik bekijk een oud fort wat de Spanjaarden hier hebben gebouwd en ga daarna met de boot naar Corral. Ook hier is een fort wat ik bezoek. Wanneer ik wacht op de boot terug naar Niebla kom ik Veronica tegen. Een drukke praatgrage meid van 25 jaar oud uit Chili. Met haar praat ik op de boot en bus over mijn indrukken van de Chilenen. Voor mijn gevoel zijn de Chilenen namelijk veel terughoudender en komen ze minder zelfverzekerd over dan de Argentijnen. Veronica vergelijkt zelf de Chilenen met Flanders (Simpsons) en zegt dat mijn “cultuur analyse” wel correct is (speciaal voor jou Evelien). Op de terugweg ga ik langs Cerveceria Kunstmann waar je gratis biersamples kan krijgen. Het voelt hier alsof je op vakantie in Duitsland bent: de reclame luidt “Das gute bier” en ze draaien we tirolermuziek. Er is namelijk in Valdivia een grote Duitse immigratie geweest die de ligging van Valdivia interessant vonden en zo konden voorkomen dat hun kinderen moesten vechten in een oorlog. Ik bestel na de biersamples nog twee halve liters Miel (honingbier) en een half dozijn empanadas voordat ik enigszins aangeschoten weer terug ga. Ik loop langs de markt waar de zeeleeuwen langs de kant zwemmen en in het hostel praat ik een tijd met een Spaanse meid (Maria) die hier studeert (Vladivia is de twee na grootste studentenstad van Chili). ´s Avonds drinken we met een groep wat bier en rum-cola en gaan Carlijn en ik uit. Na de Escape worden we meegevraagd door drie Chilenen om mee te gaan naar een afterparty acht kilometer buiten het centrum. Hier probeert een Chileen me te “koppelen” aan een lelijke 30 jarige Chileen waar het moeilijk is van los te komen. Om 6.00 besluiten Carlijn en ik om terug te gaan naar het hostel.

27-04 Vandaag is het zondag en is er hier weinig meer te zien. ´s Ochtends ga ik even kijken bij een optocht van wat traditionele Chilenen en daarnaast is er een optocht van het leger. Het is volgende week een feestweek, al weet ik (nog) niet precies van wat. Na het schouwspel ga ik naar het hostel en vermaak me met een brak dagje Southpark kijken. Vanavond neen ik de nachtbus naar…

One Response

  1. Heeeeeeeeey Bas!

    Leuk weer een update!!! Je blijft me verbazen! En die fotos zijn echt verdomde mooi!! Niet normaal. Dank je wel voor de cultuuranalyze die wordt zeer gewaardeerd ook al ken ik Flanders niet echt. (kijk nooit echt Simsons) Maaar zal het opzoeken om de Chilenen beter te begrijpen. Hoe is het weer nu in Chili?

    Ik had gister de verjaardag van mn vader en het was super leuk maar je miste wel! (meer mensen van mijn kant eigenlijk). Maar je had goed kunnen netwerken. En daarbij heb je mijn optreden gemist!! Ik kon uiteindelijk niet gitaarspelen want mijn vader had twee snaren laten springen. Maar dus moest ik maar gaan zingen. En een toespraak! EN (zeg ik niet snel) IK WAS MOOI!! Ik had mijn zelf ontworpen pak aan. Het was suuuuuper mooi. Eindelijk kon ik hem aan. Was echt blij. MAAR ja dat heb je dus gemist.

    Hah dat moest ik even kwijt. Ik mis wel een wonder mooie reis en een heel continent maar jij mist toch maar mooi een prachtig feest. Het was ook nog eens geweldig weer!

    Maar ja hoort ook allemaal niet in een comment dus ik mail je wel weer gewoon.

    Dikke tut en geniet ze

    Evelien