Córdoba

Córdoba
  • – Naar club Chateu Carreras
  • – Mezelf te kijk gezet voor 13.000 mensen tijdens concert van “La Mona”!
  • – Naar het ouderlijk huis geweest van Ernesto Guevara in Alta Garcia.

9-5 Vanochtend komen Don en ik rond 6.00 uur aan in Córdoba en zien aardig wat studenten op straat klaar met stappen. We lopen naar het hostel waar we direct kunnen inchecken. Ik ga even achter internet en informeer naar het skydiven wat ik hier wilde gaan doen. Ik ben echter te zwaar, want de max is 95 kilo! Sh*t!! Tijdens de busreis heb ik niet veelgeslapen dus ga erna verder slapen 12.30 uur. Daarna gaan Don en ik wat eten scoren en langs office de turismo. Don gaat vervolgens op zoek naar wat spullen om berg te klimmen en ik ga naar de dierentuin. Deze is ook hier aan de zijkant van de stad in een park, maar er zijn hier (helaas) betere veiligheidsvoorschriften en dus kan ik me niet op vijf centimeter van een leeuw begeven zoals in Mendoza. Na de dierentuin loop ik door de stad en kom in gesprek met drie Argentijnse meisjes die mee willen naar het hostel. Al boeien ze me verder totaal niet, van mij mogen ze mee. In het hostel koppel ik ze alle drie aan een Nederlandse jongen die ik vanuit Santiago ken (Robin). Don heeft ondertussen kennis gemaakt met onze Libanese slaapkamergenoten (Elias en Gabriel) en met hun en een duffe Hollandse doos gaan we uit eten bij een luxe meatrestaurant. Daarna gaan we langs een aantal barren (waar overigens nog niks te beleven is tot 2.00 uur) en uiteindelijk nemen we een taxi naar de buitenwijk waar vier grote discoteheken zijn gelegen (Club F, Infierno, Cruz en – waar wij vanavond naar toe gaan – Chateu Carreras). Deze tent heeft de inhoud van een droom voor het mannelijk geslacht… Je kunt er geen keuze maken! 🙂 Om 7.30 uur zijn we terug in het hostel waar ik tot 9.30 uur nog praat met twee Israelische meiden voor ik naar bed ga.

10-5 Vandaag sta ik om 14.00 uur op en gaan we naar het busstation om naar Alta Garcia te gaan voor oa. het museum van Ernesto “Che” Guevara. Als we echter vragen blijkt de volgende bus pas om 16.15 uur te vertrekken en dat is te laat. We besluiten daarom wat door de stad te lopen, omdat we ons nog aardig mas-o-menos voelen. Ik lig te slapen van 17.00 tot 22.30 uur, waarna Don en ik ons eten klaar maken en met drie Engelsen een drankspelletje doen. Om 2.30 uur gaan we met de barman (Albert) van het hostel en elf anderen met de taxi ergens naar toe. Aangekomen op een brug stappen we uit en daar staat een grote menigte in de rij voor een concert. De politie treedt hierbij erg ruig met honden en al op om de menigte in rijen te plaatsen. Albert heeft een vriendje die ons voor de honderden wachtenden direct naar binnen kan loodsen. Ook hier staat weer een politie-escorte die iedereen foullieert voordat we naar binnen komen. Terwijl ik de hal binnenloopblijkt duidelijk waarom: binnen vijf minuten zijn er twee riots waarbij de politie (ook binnen aanwezig) ingrijpt. Wanneer we onze plekken hebben ingenomen is het tijd om eens rond te kijken waar ik ben beland. De zanger heet Carlos La Mona Jimenez en hij de held van de lowerclass van Córdoba en hoewel ik gisteren dacht dat Córdoba alleen schoonheden bestond wordt hier het tegendeel bevestigd. Na een klein uur zegt Albert dat hij wel een foto kan regelen van ons met La Mona. We gaan backstage (Albert, Don, Elias, Gabriel, Florian, David en ik) en leren eerst de band kennen en gaan daarna met de held – die straks staat van de drugs- op de foto (al heeft niemand van ons een fototoestel meegebracht). We worden daarna door hem uitgenodigd met hem te gaan dansen en zingen op het podium voor 13.000 mensen!! En we dansen en we springen en we zijn zo blij…en na vijf nummers is het concert geeindigd en gaan wij ook van het podium. Terwijl we teruglopen voelen we ons allen pas échte rocksterren als er groepen tegenkomen die onze dansjes (de “Cuarteto” afgekeken van La Bona) na doen. Deze avond staat – voor nu – op de eerste plaats qua rare avonden hier in Zuid Amerika! Om 6.00 uur is het tijd om naar bed te gaan. (voor hen die La Mona Jimenez willen zien, check youtube)

11-5 Vandaag is het tijd om weer uit te checken om vanavond mijn reis weer te vervolgen. Om 9.30 uur sta ik op en om 11.00 uur gaan Don en ik vandaag wel op tijd met de bus naar Alta Garcia om naar het museum te gaan van Ernesto “Che” Guevara. Alta Garcia is een klein stadje zo´n uur van Córdoba verwijderd en waar de familie Guevara ging wonen vanwege de astma-problemen van kleine Che. Het museum is gevestigd in het derde huis wat ze in Alta Garcia bewoonden en neemt je mee van zijn geboorte tot aan zijn dood. Niet lang geleden hebben Fidel Castro (zijn leermeester wat betreft het leiden van een revolutie) en Hugo Chavez ook samen dit museum bezocht. Na ons bezoek aan het museum gaan we eten in het Che-restaurant waar we een typische Cubaanse schotel bestellen. Rond 17.00 uur zijn we terug in Córdoba vanwaar ik vanavond weer vertrek naar…

Comments are closed.