Medellin

Medellin
  • – Sightseeing and PARTYING in Medellin!!
  • – Ook hier Zuid Amerika´s mooiste vrouwen??

25-7 ´s Ochtends is het na het ontbijt tijd om uit te checken en afscheid te nemen. Alex gaat ook naar Medellin, dus zodra hij klaar is gaan we samen naar het centrum waar we langs de hoogste kerk van Colombia lopen, wat eten en dan naar de terminal. Tijdens de busreis moet ik nodig wat gaan slapen, maar na twee uurtje ben ik wakker en kan ik genieten van het wederom prachtige landschap waar we doorheen rijden. Rond 18.00 uur komen we aan in Medellin en deel ik samen met Alex een taxi die ons naar zijn hostel brengt. Ik loop het laatste stuk naar mijn hostel, een villa met zwembad, tv room, bar etc. in sector 6(de bevolking is hier opgedeeld in groepen van 1 tot 6). Ik eet wat in de plaatselijke mall en ga daarna naar bed voor in ieder geval nog een beetje slaap voordat we de stad in gaan. Om 23.00 uur ga ik naar de bar, maar het duurt tot 2.00 uur voordat ze eindelijk de stad in gaan. We gaan naar Blue, een kleine disco waar ze vanavond wat oude muziek draaien. De rest gaat al snel door, maar ik vermaak me er wel en blijf. Na verloop van tijd komen de echte klassiekers langs (Guns n´ Roses en Metallica eindelijk weer eens in een disco!!). Na een tijdje heb ik de moed verzameld om de mooiste meid van de club aan te spreken waar ik tot aan het eind mee in gesprek ben. Om 4.00 uur sluit de tent en ga ik met de taxi terug naar het hostel.

26-7 Om 8.30 uur ben ik alweer wakker en chill nog wat in de TV room voordat ik de energie heb om op te staan. Ik loop eerst naar de mall voor een ontbijt en ga daarna met de metro naar het centrum. Wanneer ik hier uit stap en naar twee militairen loop (die overal in Colombia zijn) die een man fouilleren loop deze naar een ander persoon toe en geeft hem een volle kopstoot op zijn neus. Tijd om iemand anders de weg te vragen! Samen met een plaatselijke sportverslaggever loop ik naar touristische informatie en daar verteld de man een half uur over alle mogelijkheden. Ik loop wat door het commerciele centrum, drink een jugo op een terras en kijk vol verbazing naar de dames op naaldhakken en decolletes! 🙂 Daarna ga ik met de tram naar een cablecar die mij in de favela´s (sector 1) brengt. De metro en cablecar zijn de grote trots van Medellin en zijn bijna nieuw en brandschoon. In de favela loop ik een luxe bibliotheek binnen die is geschonken door Spanje. Op een terrasje drink ik een cola. Het is onverstelbaar dat 10 jaar geleden Medellin Zuid Amerika´s gevaarlijkste stad was en overal liquidaties en bomontploffingen waren (Medellin was de doorvoer van cocaine en Pablo Escobar gaf oa geld voor elke politieagent die werd vermoord) . Dat je de favela´s in kon lopen zoals ik nu doe was onvoorstelbaar. Ik loop een barberia binnen en daar geef ik de jongen volledige vrijheid wat ie wil doen met mijn baard die nu toch echt wel te lang is gegroeid. Ondertussen klets ik met hem en zijn drie vrienden over Medellin. Wanneer ik de tram in stap ga ik van sector 1 terug naar sector 6 en sta ik in een shoppingmall met luxe merkkleding, dure horloges en rijdt men in BMW X5 etc. Mijn broeken lopen tegen het einde en ik koop hier een nieuwe jeans en eet wat in de mall. Mijn oude broek zal ik later geven aan het hostel die ze weer aan de arme mensen in Medellin uitdeelt. Terug in het hostel probeer ik te slapen wat niet lukt en na een douche heb ik de energie weer voor vanavond. Alex komt in de bar en samen met hem ga ik het centrum in naar de man die hij in de bus ontmoet had. Het is een ietwat saaie groep maar we lachen veel en om 2.00 uur ga ik samen met Alex naar Mango´s. Medellins duurste club wat wat gelijkenis heeft met Baja. De volgespoten vrouwen dansen op het podium, opgeblazen kerels voor de vrouwen en de rondlopende midgets… Tja, dat is om te lachen en om mee op de foto te gaan! Alex en ik hebben een mooie tijd al is iedereen die we er tegenkomen ietwat vreemd. Maar in deze tent komt nog veel (oude) mafia en dus moet Bas een beetje oppassen wanneer de reaggeaton draait.. 😉 Om 5.00 uur gaan we terug met de taxi die maar het hostel weet te vinden en zich voor domme houdt over andere kenmerkende lokaties. Wanneer ik uitstap vertel ik hem dat hij de slechte taxichauffeur is die ik ooit heb gehad en ga naar het hostel.

27-7 Wederom kan ik niet uitslapen tot na 9.00 uur en druk mijn reggeaton dvd die ik gisteren heb gekocht in de dvdspeler en chill wat voor de tv. Vandaag is het zondag en ik ben kapot en vandaag zal een rustdag zijn. Chillen in het hostel met de anderen die dit hier allemaal al meer dan een week doen. Tegen de middag verlaat ik het hostel en ga ik met de metro naar de terminal en maak me klaar voor een 15 uur durende busreis. Kan niet wachten om terug te gaan naar Medellin…

2 Responses

  1. Bas ik denk dat je het zelf wel weet maar die broek van jou zal toch echt in stukken geknipt moetn worden willen anderen hem kunnen gebruiken want die stelten van jouw kom je nergens anders tegen dan in ons noorden!!! En moet dat nou tegen iemand zeggen dat hij de slechste is ooit!!! nou hij moet dan ook wel heel slecht zijn of jij had wat op. Ik denk dat het in dit geval beide was!!!

    Nou super dat het er zo leuk is maar nederland wordt ook weer leuk hoor!!!

    Dikke kus

  2. Haha, heb je net een appartement in Amsterdam, kun je niet wachten totdat je weer terug kan gaan naar Medellin. Mooie verhalen :).