Sevilla

Sevilla
  • – Mezquita Cathedraal bezocht
  • – Een avond met mijn mond open kijken naar Flamengo
  • – De tuinen en paleis van Alcazar bezocht
  • – Naar de stierengevechten

10-9 Ik sta vandaag rond 8.30 uur op om rond openingstijd van de Cathedraal ook binnen te zijn. De Mezquita Cathedraal heeft iets unieks doordat je bij binnenkomst eerst in een Moskee denkt te komen, waar vervolgens in het midden een kerk is geplaatst. Persoonlijk vind ik de moskee tegenwoordig meer Christelijk, doordat ze ook alle wanden hebben afgesloten dmv persoonlijke ruimtes voor de dominees. Erg jammer, want de moskee brengt mij iets meer unieks dan de volgende cathedraal/kerk. Na een dik uur houd ik het voor gezien en maak me klaar voor mijn vertrekrichting Sevilla. De route is weinig bijzonder en ook Sevilla lijkt bij binnenkomst op een “gewone” grote stad. Op het moment dat ik naar het centrum loop moet ik dit beeld echter volledig weer wijzigen. Ik loop door een prachtig park naar Plaza de Espana en krijg hier even kippenvel van. Wonderbaarlijk mooi hier! Ook het centrum is overgoten met kleine wit met geel of met rood gekleurde straatjes in Barrio de Santa Cruz. Uiteraard ook hier een grote Cathedraal. Ik slenter door de stad naar het winkelcentrum waar de doeken boven de straten voorkomen dat je hier de hele dag door levend verbrand. Ik loop naar plaza de Torres en via de Rio Guadalquivir terug. Alle bezienswaardigheden zijn al gesloten en ik besluit rond 20.00 wat biertjes en tapas te nuttigen voordat ik in La Carboneria een flamencoshow zie. Mijn mond staat wijd open van sfeer die de dame met de twee heren opvoert. Ik praat ondertussen in de tuinen achter de bar wat met een man en vrouw uit Nederland die hier ook op vakantie zijn. Als ik wil vertrekken zie ik dat er in de hal nog twee personen zijn met een gitaar en blijf nog even hangen, terwijl mijn oog wijkt naar een soort jonge versie van Penelope Cruz! Ik ben verliefd! 🙂 Nadat ik het ijs heb gebroken gaan we  naar een andere bar. Om 8.30 uur loop ik mijn hostel in om te ontbijten en vervolgens te gaan slapen.
 
 11-9 Doordat het gisteren ietwat laat is geworden sta ik vandaag pas rond  15.00 uur op voor ik rustig de stad in loop, ijsje, kopje koffie neem etc. Na wat geslenter is het 18.00 uur en ga ik naar en paleis in het centrum van de stad, genaamd Alcazar. Hier had ik in eerste instantie met het meisje dat ik gisteren heb leren kennen afgesproken, maar ze is nog moe van gisteren en komt dus later. Jammer, want ze had de vele foto´s die ik maak van de prachtige tuinen bij het paleis, vijfers, vogels en terrasen nog mooier gemaakt. Om 20.00 uur word ik vriendelijk verzocht naar buiten te gaan. Voor de ingang van Alcazar wacht ik op haar waarna ik samen met haar in en ander gedeelte van de stad ga waar we wat gaan drinken. Na verloop van tijd is het even gezellig als gisteren. Nadat we en paar cervezas hebben gedronken besluiten we om terug te gaan naar La Carboneria. Aangekomen blijkt de show echter al afgelopen te zijn. We gaan dan ook lekker in de tuin van La Carboneria zitten. Als het hier sluitingstijd is lopen we ´s nachts langs de rivier, zitten wat langs de kant terwijl ik haar weer net als gisteren thuis breng. Om 6.00 uur ben ik terug in mijn hostel en besluit morgen uit te checken en een hostel dichter in het centrum te nemen. 

 12-9 Ik moet vanochtend al om 10.00 uur uitchecken en dat betekent dus weer en dag weinig slaap. Nog voor de middag ben ik ingecheckt in een ander hostel en slaap dar verder tot wederom 15.00 uur. Hierna ga ik de plaza de torres bezoeken, oftewel de ring van de stierenvechters. Na een rondleiding waar ze meer vertellen over de ins- en outs van het stierenvechten sta ik 45 minuten later weer buiten en krijg ik een sms of ik zin heb om naar één van de plaza’s in de stad te komen. Na wat geslenter door de stad gaan we op ongeveer dezelfde plaats zitten als gisteren om een biertje te drinken. ´s Avonds komt er nog een vriend bijzitten en gaat het gesprek vele malen te snel voor mij om het Spaans nog te kunnen volgen. De context blijft echter te volgen. We drinken een aantal biertjes en vervolgens gaan we tapas eten. Na de tapas besluiten we om lekker te gaan slapen.  
 
13-9 Vandaag zie ik wederom pas rond 15.00 uur het daglicht en gaan we wat ¨ontbijten¨. Daar besluiten we om om ’s avonds naar de stierengevechten te gaan kijken. Ik heb het ooit eerder gezien en vond het toen wat zwaar om te zien. Maar dat kwam ook de het amateuristische gehalte. In Sevilla zou dit beter moeten zijn en wil dan ook een laatste maal een dergelijke wedstrijd te zien voor ik echt mijn mening kan geven over de stierengevechten. Om 19.00 uur lopen we de arena binnen en zien hier 3 torredores die elk twee maal in de ring moeten staan. Ik vind het nog steeds en raar schouwspel, op momenten voel je je echt naar en kan er niet voor applaudiseren. Wel kan ik zien wanneer mensen willen applaudiseren. Er is wel degelijk sprake van een show. Als alle torredores zijn geweest gaan we nog wat drinken en ben ik ondertussen chaggerijnig van de honger geworden. We gaan dus ook maar wat eten. Na het eten besluiten we te gaan slapen. Mijn energie is gedaald tot minimaal niveau hier in Sevilla.

Comments are closed.