Barcelona

Barcelona
  • – Herinneringen ophalen in Salou!!
  • – Sightseeing (touristisch) Barcelona
  • – Fiesta con la gente de republica de dominicana! Vive reggeaton!
  • – Naar het strand

Na het ontbijt haal ik mijn motor op, gooi mijn spul erop en rond 11.00 uur ben ik weer klaar om te vertrekken. Op weg naar Baecelona. Een toch van ongeveer 400 kilometer en uiteraard vermijden we weer de snelwegen. Op een kwart betekent dit echter weer echt door the middle of nowhere. De doorgaande weg is namelijk gesloten en ik kies mijn eigen weg terwijl de TomTom steeds aan het herbereken is. Wel mooie bochten! Terug op de doorgaande weg is er file vanwege gevaarlijk transport. De hele stoet haal ik in met twee typische Harleyriders tot de politie ons niet verder laat. Met een hoop kabaal ploffen de Harleys naast me te wachten tot we er voorbij mogen. Op die momenten is mijn VFR toch de dame in het midden! De Harleys houden hey echter voor gezien en besluiten te stoppen en mag even later voorbij. Ik besluit even wat herinneringen op te halen in Salou. Ik rijd wat over de boulevard, maar kan me hier nog maar weinig van herinneren. Bruintje beer doet me echter nog wel ergens aan denken en besluit hier, voor het eerst in het Nederlands, mijn hamburger te bestellen. Ik schrijf ondertussen een kaart aan de Saloucrew. Wat hebben wij hier toch ooit gezocht? De vrouwen in het zuiden zijn honderdmaal mooier! šŸ™‚ De reis zet zich voort naar Barcelona. Het eerste hostel zit vol (voor het eerst tijdens deze trip), maar de eigenaar weet een andere dichtbij. Ik check in en ga erna op tapas- en kroegentocht. Barcelona likt op deze avond echter weinig Spaans te bezitten. Overal hoor je Engels! Desgraciademente!

Niet alleen de biertjes zijn duur, ook een ontbijtje is snel 2x zo duur als de rest van Spanje. Vandaag loop ik het Ramblas af en ga naar het Park van Gaudi. Dit is een plek bomvol touristen en veel teveel spreken Nederlands. Ik zou het liefst geen Nederlands treffen, eigenlijk het liefst alleen Spanjaarden en Latino’s. Barcelona doet me teveel denken aan een Europese stad wat de Westerse cultuur heeft overgenomen. Misschien moet ik hiervoor de buitenwijken opzoeken. Laat ik echter alle bezienswaardigheden bekijken, zodat ik de volgende keer in Andalucia kan blijven! Op de terugweg loop ik langs de Sagrada Familia en door naar de Arc de Triomph. Hier word ik op de hoogte gebracht van een feest van mensen uit de Dominicaanse Republiek. Een avond met diverse artiesten waaronder salsa, merrengue en reggeaton! Mijn attentie is gewekt! šŸ™‚ In het hostel ga ik even slapen en ga daarna terug naar de Arc de Triomp voor het feest. Het is ondertussen 22.00 uur en het plein staat vol met kinderen van 2 maanden tot oudjes van 70. En het is onbegrijpelijk dat iedereen de reggeaton acts als gebruikelijk kan ervaren. Meisjes van 16 op het podium die bepaalde moves kennen die ik nog nooit gezien heb! En zelf de meisjes van 1,5 jaar oud worden aangemoedigd door hun moeders om ook lekker te dansen. De vrouwen met een kinderen zijn trouwens allemaal fors, de mannen lijken rechtsstreeks uit een hiphop clip te komen: teksten in hun haar, gouden oorbellen, kettingen, ringen, zonnebril op etc. Op het feest zijn ongeveer 10 andere blanken. Leuk om even uit het touristische Barca te ontsnappen!

Vandaag is het tijd voor het strand. Met mijn boek lig ik tussen de touristen, ik heb begrepen dat de Spanjaarden dit strand mijden. Ik zie waarom: allemaal vette Engelsen en andere lelijke touristen die topless liggen te zonnen. IkĀ  kom in contact met een ZweedsĀ meisje genaamd Amanda waarmee ikĀ wat ga eten in het centrum. Ondertussen regent het pijpestelen in Barcelona. Terug in mijn hostel ga ik douchen en naar bed. Morgen moet ik Spanje gaan verlaten…

Comments are closed.