Merida

Merida
  • – Parapente

IMG_4300

29/06/11

Na een nachtelijke rit vanuit Maracay naar Merida kom ik hier om 10.00 uur aan en ga ik met de taxi naar het hostel. Ik loop vervolgens wat door de stad en heb al de eerste activiteit voor ´s middags geregeld: parapente. Met een soort parachute een half uur boven Merida hangen.

We vertrekken rond 16.00 uur naar 3.000 meter hoogte en daar blijkt dat er eigenlijk wel veel wind te staan. Ik krijg wat instructies en dat is gewoon lopen naar de rand en doorlopen todat ie zegt dat ik ka ga zitten. Terwijl we dit de eerste keer proberen vliegen we echter 2 meter de hoogte in…naar achteren!! We flikkeren neer en gelukkig nog voordat het ravijn begint. Opnieuw proberen!

Tweede keer lijkt het goed te gaan, maar blijken er draden door elkaar heen te lopen en moeten we weer landen. Stuiter weer op mijn ass!! Driemaal is scheepsrecht hopelijk, want Enrique zegt me dat de regel is dat je met de parapente omlaag gaat. Morgen proberen is geen mogelijkheid met dergelijke regels!!

Derde keer gaat gelukkig goed en we vliegen eerst wat rustig rond voordat we in soort spin omlaag gaat. Mijn buik voelt niet meer zoals eerder. Enrique, mijn instructor, vertelt me ondertussen over de kotsende mensen die hij heeft gehad en eens hij samen met de persoon voor hem tegelijk stond te braken, doordat hij het vol in zijn gezicht had gekregen… Hahaha! Gelukkig houd ik alles binnen en ben ik na 30 minuten blij dat ik weer op de grond sta!! Terug in mijn posado lig ik om 20.00 uur te slapen…

30/06/11

Vandaag is het tijd om de verhalen van Choroni af te ronden op de website en ondertussen chat ik met Giulia. Ze vraagt of ik niet terug kan komen ipv naar Colombia te vertrekken. Een aanbod om eigenlijk niet te weerstaan, maar goed. Ik loop ´s middags door de stad heen en eet een ijsje bij de plek waar ze het guiness book of records hebben gehaald met de meeste ijssoorten. Ik eet een ijsje van mais, rozen en bier, maar er zijn ook smaken zoals knoflook, ham&kaas, tonijn, zalm, champignons gemarineerd in rode wijn en dergelijke.

Het begint ´s middags keihard te regenen en ik begin mij na een tijdje te vervelen op mijn kamer met het boekje dat ik vanmiddag heb gekocht over Simon Bolivar. Om 22.00 uur besluit ik toch maar om het nachtleven op te zoeken. In de eerste bar kom ik niet echt in de sfeer of ik contact met mensen en besluit naar een andere bar te gaan. Daar vraagt een meisje of ik wil dansen en niet veel later sluit de hele groep om ons heen en dansen we wild in het rond. Het meisje dat mij als eerste vroeg om te dansen doet er alles aan om mij te beschermen voor haar vriendinnetjes. Dit begint na een tijdje irritant te worden en vraag haar om mij even wat afstand te geven… Buiten eet ik nog wat van de grill voordat ik rond 2.30 uur met de taxi terug ga naar mijn posada.

01/07/11

Ik word alweer wakker om 8.00 uur en lees wat verder in het boekje over Simon Bolivar wat ik heb gekocht. Vervolgens ga ik ontbijten bij hetzelfde plekje als gisteren, waar ze heerlijke vegetarische gerechten opdienen. Buiten gekomen zie ik allemaal politie en militaieren die een man oppakken op straat, vele mensen kijken terwijl hij wordt afgevoerd. Na een kort telefoongesprek met Giulia ga ik de straat op, op zoek naar een nieuwe activiteit. Het centrum van Merida is namelijk niet spectaculair. Een activiteit vinden die betaalbaar is lijkt ook onmogelijk doordat het laagseizoen is en ik de hele trip alleen moet betalen. Ik besluitvoor morgen een bustour te boeken die e omringende plaatsen aandoet. Die dag bezoek ik verder nog een weinig interessant museum. Opplaza bolivar is ondertussen een manifestatie bezig voor Chavez. Gisteren heeft hij te kennen gegeven aan kanker te zijn geholpen in Cuba en vele mensen schrijven bterschap wensen op de muur. Ook is er iemand door de straten gegaan van Merida met een rode spuitbus en spuit allemaal kreten als ¨de dorpen niet zonder hem kunnen en ¨Pa´lante¨, wat zoals betekend als ¨Je kunt het!¨. Verder ben ik op zoek naar een trainigjack met de kleuren van Venezuela, maar ondanks dat ze Brazilie, Argentine en Nederland (!!) hebben…geen Venezuela! De avond zal verder rustig verlopen, aangezien ik morgen om 7.00 uur weer op moet staan.

02/07/11

Ik sta – zoals afgesproken – om 8.00 uur bij het agentschap waar ik mijn tour heb geboekt. Het duurt echter tot 10.00 uur voordat we eindelijk vertrekken en bijna de helft niet is komen opdagen. We bezoeken de buitendorpen waar veel akkerbouw en beetje veeteelt plaatsvindt. Ik zie ze op de hellingen met twee paarden nog ploegen… Verder lijken ze de verkaveling hier erg interessant te vinden, niet interessants uiteraard voor een Hollander. De groep is gezellig en bestaat uit een stel uit Valencia, Maracay, Margarita en Caracas. Ze maken werkelijk overal foto´s van: het hondje, het uithangsbord, links van het beeldje, rechts van het beeldje. We bezoeken verschillende plaatsen, maar eigenlijk aan het eind van de tour heb ik eigenlijk niks extreem bijzonders gezien. Het was eenprima dagje uit en ben om 19.00 uur thuis. Na wat eten en slenteren is het tijd om naar bed te gaan, omdat morgen de wekker alweer om 4.30 uur staat!!

IMG_4361

One Response

  1. Hoi Bas,
    Wat geniet ik weer van je verslagen. Ik zag het vandaag pas. Ik keek wel steeds bij de foto’s, maar dacht dat je vast geen tijd had om verslag te doen van je mooie reis. TOP!
    Heel veel plezier en …voorzichtig!
    Dikke tut,
    Mama