Bonito

Bonito
  • – Het voelt als zwemmen in een aquarium…

28-2 De reden waarom ik naar Bonito kwam was een drie uur durend snorkelavontuur. Je drijft dan drie uur stroomafwaarts en ziet allemaal verschillende vissen in één van werelds helderste riviers. De tour kost echter R$ 140 wat voor mij teveel is. Ik doe een alternatief: huur een fiets en ga naar een rivier dichterbij (Balneário Municipal) en huur daar snorkelspul. Aangekomen bij de rivier lijkt het water als een groot aquarium. Zoveel vissen!! Daarnaast zijn er hier maar tien mensen verder (hoogseizoen is hier van oktober-januari). Waanzinning 0m tussen al die vissen te snorkelen. Als je een soort rode pruim boven het water hangt met een stok springen ze ongeveer een meter op uit het water! De terugweg ben ik zelf een attraktie in Bonito: de gehuurde mountainbike is veel te klein en ik ben doorweekt. Een paar auto’s toeteren op de weg terug en en de mensen in de winkels lachen naar me. ’s Avonds drink ik met een Braziliaans stel bij de Taboa bar. Ze schenken hier een eigen drankje (Taboa) wat smaakt naar alcohol met honing en kaneel. Verder teken ik Europa en vraag of ze de plaats van de landen in kunnen vullen. Helaas heb ik de uitkomst niet op foto. Hilarisch waar ze denken waar de landen liggen (al vind ik het niet vreemd).

29-2 Vandaag upload-tijd. Hoop dat ik in drie uur alle foto’s kan uploaden om jullie een idee te geven van hoe het er hier uitziet. Daarnaast om zelf niet te vergeten wat wat is. Heb geen tijd om vandaag een trip te maken, omdat mijn bus vanmiddag vertrekt naar Foz do Iguaçu. Ik deel een taxi met een Deens stel die ook naar Foz gaan. De bus gaat eerst van Bonito naar Dourados en daar moeten we drie uur wachten. Ik ga samen met drie meisjes ergens dichtbij eten. Vanwege een tijdzone komen we een uur te vroeg terug. Na anderhalf uur is de bus er nog steeds geen bus. Ik zie het Deense meisje navragen en ze staat erbij alsof er iets vreselijks is gebeurd. Blijkt dat de bus kapot is gegaan en we moeten nog een extra drie uur wachten. Ik zet mijn backpack op slot en ga op een ovalen desk liggen. Meisje uit Australie maakt me wakker en van schrik flikker ik bijna van de desk af. De bus arriveert over vijf minuten. Yahoo!!

PS: Aangezien deze trip 23 uur duurt heb ik geen tijd om morgen mijn moeder een mail te sturen om haar VAN HARTE TE FELICITEREN! Lieve mam, bij deze van harte alvast! Tweede keer binnen drie jaar dat ik er niet bij ben, maar zal aan je denken! Doe de visite de groeten! Ik denk dat het cadeau te laat aankomt…

Comments are closed.