Medellin (2)

Medellin (2)
  • – Naar de Feria de las Flores.
  • – A bit more PARTYING in Medellin.

6-8 Yep, ik ga terug naar Medellin. In Medellin is er een twee weken lang festival waar ik graag naar toe wil. Rond 10.00 uur komen we aan in Medellin en het is gemakkelijk dat ik nu al de weg weet hoe naar het hostel te komen. Nadat we ingecheckt zijn gaan we lunchen en ik ben totaal uitgeput. Ik slaap op de grond, daarna in de TV room en uiteindelijk krijg ik met behulp van wat biertjes mijn energie weer terug. Ik wilde vanavond graag naar Santa Helena (een stadje een half uur van Medellin) waar ze de bloemenkransen maken voor de parade morgen. Maar de sfeer in het hostel is – net als de vorige keer – wat lui en niemand besluit mee te gaan. Transport terug zal niet te regelen zijn en wanneer het ook begint te regenen lijkt het een betere optie zijn om het te skippen. Terwijl ik in de bar zit kom ik de Australische Luke voor de vierde of vijfde keer onverwachts tegen. Het zal nu echter echt de laatste keer zijn, want het is duidelijk dat het einde van de trip in zicht is. ´s Avonds ga ik met Luke en Shiv de Zona Rosa in, waar we eerst gezellig op een terras zitten. Op het centrale plein kom ik Alexander tegen met wie we naar Blue gaan. Een gezellige, maar niet de meest indrukwekkende avond en om 4.30 uur lig ik in mijn bed.

7-8 Rond 12.00 uur word ik wakker en nadat ik een ontbijtje heb gehaald bij de Exito wacht ik tot Luke en Shiv wakker zijn. Wanneer dit om 13.30 uur nog steeds niet het geval is ga ik alleen met de metro naar de Feria de las Flores. Dit is een optocht waar de mensen uit Santa Helena bloemenkransen dragen op hun rug. Terwijl ik een plaats zoek in de mensenmassa kom ik Alexander tegen met wie ik de rest van de middag optrek. Ik had zelf in eerste instantie weinig kennis van de optocht en had eigenlijk verwacht een optocht die te vergelijken was met de Carnaval in Rio, met andere woorden een optocht met de overheerlijke chica´s uit Medellin gehuld in niks anders dan enkele bloemen! 🙂 Het tegendeel is echter waar: het zijn oude mannen en vrouwen die gebukt gaan onder het gewicht van de kransen die tot ongeveer anderhalve meter in doorsnee zijn. Wanneer de hele optocht voorbij is gegaan volgen we de stoet en komen ondertussen in gesprek met een vrijgezelle moeder met haar 16 jarige dochter. De moeder is echter behoorlijk overdreven en lijkt me te proberen te verleiden met het zeggen hoe mooi ze me vind en bla bla. Later blijkt dat haar dochter hetzelfde doet bij Alexander. Na een uur taaien ze eindelijk af en drinken Alexander en ik nog wat op een plein. Na een pizzabreak onderweg kom ik rond 21.00 uur in het hostel en duik ik mijn bed in tot 22.30 uur. Na wat biertjes in de tuin is het tijd voor studentenavond in Babylon! Samen met drie andere kerels stap ik in een taxi en wanneer we 30.000 pesos hebben betaald voor onbeperkt drank lopen we de club binnen waar de reggeaton al uit de speakers blaast. Beppe zou een hartaanval krijgen wanneer ze ziet hoe hier gedanst wordt: de hele tent lijkt te droogn**ken! I dig it! Nadat ik een rondje heb gelopen en mij weer vergezel met mijn fles rum kom ik de Colombiaanse Claudia tegen. Zij geeft mij een twee uur durende dansles waarbij ze me de basisprincipes leert van merengue, salsa en een aantal meer en daarnaast worden mijn reggeatonskills uitgebreid. Wanneer ik voldoende kennis heb, en de fles rum halverwege, verplaatsen we onze danslessen naar een tafel en op de bar. Enkele andere gringo´s regelen de locals of liggen dronken op de vloer te braken. Het is absoluut weer een mooie avond in Medellin, helaas is het mijn alweer mijn laatste. Rond 5.00 uur lig ik in bed.

8-8 Vandaag wordt ik om 12.00 uur wakker terwijl ik eigenlijk al uitgecheckt moet zijn. Gelukkig heb ik vriendjes gemaakt met de staff en is het allemaal geen probleem. Ik ga rustig douchen, pak mijn tas in en ga erna het centrum in voor wat spullen te kopen. Eindelijk heb ik mogelijkheden om wat souvenirs te kopen. Tijdens mijn hele reis was het niet mogelijk om spullen te kopen, omdat ik het een half jaar op mijn rug mee had moeten tillen. Ik loop door wat “centro´s commercial” en door het centrum en koop voor 300.000 pesos aan souvenirs. Om 20.00 uur ben ik terug in het hostel, eet ik wat terwijl ik babbel met een andere Hollander (Jaap) en flirt nog wat met de dame achter de receptie (Steffanie). Dan is het tijd om afscheid te nemen van iedereen en ga met de metro naar terminal norte vanwaar ik om 22.30 uur vertrek naar…

Comments are closed.