Santa Fe

Santa Fe
  • My own private beach
  • Parque Nacional Mochima

28-05-13
Vanochtend staat de wekker om 5:20 uur, want om 6:00 uur staat de taxi voor waarmee ik naar de Ferry rijd. Ik vraag om de snelle Ferry die er ongeveer 2 uur over doet in plaats van de gewone van 4,5 uur. Na 2,5 uur krijg ik pas door dat ik toch op de langzame ferry zit. Maakt niet uit, want zo heb ik mooi de tijd om te kijken wat mijn volgende bestemming gaat worden. Ik twijfel tussen Ciudad Bolivar of naar Parque Nacional Mochima. Terwijl ik lees over Santa Fe, besluit ik dat dit mijn volgende bestemming gaat worden. Een internationale backpackers hangout. Bij aankomst blijkt het een vervallen dorp. Ik heb een lonely planet van Venezuela uit 2004 mee en dit blijkt verouderd te zijn. Tussen 2008 en 2012 hebben hier namelijk 2 drugsbendes voor de geregeerd waarbij ook een aantal touristen zijn vermoord. Sindsdien blijven de touristen weg (later op de trip hoor ik dat Santa Fe een mayor tussenstation voor drugs is tussen Venezuela en Trinidad).

De bedrijfsleider van het naastgelegen hostel zegt dat het nu weer een beetje opgeklaard is. Ik babbel met hem verder over mijn plannen en hij verteld mij over de verschillen tussen zijn geboorteplaats Colombia en zijn huidige vestigingsplaats Venezuela. Volgens hem moet ik naar Araya. Daar liggen fantastische stranden en hij verwacht dat dit een major spot gaat worden. Wie weet wordt het mijn volgende bestemming?! Nadat we een uurtje hebben gebabbeld trek ik me even terug voor een klein tukje en eet dan een heerlijk gerecht aan het strand genietend van de ondergaande zon. Helaas wordt mijn genietmoment verstoord door de plaatselijke dorpsgek die niet veel anders uit blijft brabbelen dan “amigo?”, “sborrie?”, “si?” terwijl hij me een hand wil geven. Nadat de zon onder is en ik klaar ben vlucht ik naar binnen, want ’s avonds wordt het strand geregeerd door muggen. Rond 22:00 uur ga ik slapen en wordt ’s nacht herhaaldelijk wakker van vreemde geluiden. Ik kan echter niets zien in mijn kamer of daarbuiten.

29-05-13
Gisteren heb ik een lancha gereserveerd om 9:00 uur. Ik ga eerst even een ontbijtje cheffen op de plaatselijke markt en de vangst van vandaag fotografeer. Serge is er al voor 9:00uur en we gaan mooi op tijd naar een mooi strandje op een klein eilandje. Het water om het eiland is kraakhelder en er vliegen allemaal vlinders. Aan de andere kant zie ik ook 2 kwallen en sta ik in iets scherp. Het begint meteen te bloeden en doet flink pijn. Ik hinkel terug naar mijn handdoek en wacht het bloeden af. Het blijft echter wel steken en hoop dat het wat scherps was in plaats van een of ander beest waar ik in ben gestapt. Als het beetje is weggetrokken loop ik naar la piscina. Hier kan je vaak dolfijnen spotten, later blijkt alleen dat ze vandaag voor de kust van Santa Fe waren! Ik drink een paar biertjes wanneer Sergio me rond 14:30 uur weer ophaalt. Ik ga douchen en droog op op het strand terwijl ik bedenk wat ik verder wil gaan doen. ’s Avonds eet ik weer op dezelfde plek als gisteren. Dit keer een combinatie van vis en zeevruchten. Erg lekker!! ’s Avonds vliegt de elektriciteit er uit en om 21:00 uur lig ik lekker te slapen. Morgen staat de wekker om 6:00 uur om door te gaan.

 

Comments are closed.